O tânără în vârstă de 28 de ani, din Republica Moldova, a fost amendată şi obligată să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, după ce poliţiştii de imigrări din Dolj au depistat că îi expirase termenul de şedere în ţară.

Potrivit unui comunicat de presă, tânăra a intrat legal în țara noastră, în baza Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului, care îi permite intarea în România pentru o şedere a cărei durată nu depăşeşte 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

„Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis, pe numele acesteia, decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească România în cel mult 15 zile. Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată”, se arată în comunicatul citat.

Sursa citată mai arată că va continua organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Articolul precedentMihai Leu revine la Craiova. Pilotul promite spectacol la Super Rally
Articolul următorMinistrul românilor de pretutindeni, la Craiova pentru a prezenta drepturile persoanelor plecate la muncă în străinătate