Natalia Intotero, ministrul românilor de pretutindeni, a prezentat marți, la Craiova, obiectivele celei de-a doua etape a campaniei naționale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, menționând faptul că foarte important în acest demers este ca autoritățile locale și județene să se implice în derularea campaniei.

Potrivit Nataliei Intotero, campania se adresează românilor care muncesc în străinătate sau care își caută un loc de muncă în alte țări, oferindu-se informaţii utile cu scopul de a-i proteja de riscurile la care se expun.

„Noi nu încurajăm românii să plece la muncă în străinătate, nu acesta este scopul campaniei, ci ne dorim ca ei să cunoască riscurile la care se expun dacă nu fac alegerea potrivită. Este important să fie informați. Este important ca primarii să se implice, să creeze o comunicare cu cei plecați peste hotare întrucât sunt persoane care nu au venit acasă de doi, trei sau chiar nouă ani și vor să știe ce se întâmplă în localitățile de unde au plecat. Sper ca pe site-ul primăriilor din toată țara să fie puse informațiile acestei campanii și sunt convinsă că domnii primari vor prezenta toate aceste lucruri și prin viu grai. Campania este la cea de-a doua etapă. Prima i-a avut în vedere pe tineri, iar acum îi avem în vedere pe toți, indiferent de vârstă, și cerem sprijin autorităților locale și județene”, a declarat Intotero.

Aceasta le-a mai spus edililor că este important să se implice în derularea campanie pentru că sunt persoane care sfârșesc tragic peste hotare, dacă nu se informează înainte de a pleca, costurile repatrierii fiind mari și procedura greoaie.

La întâlnirea organizată, marți, la sediul Prefecturii Dolj au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, subprefectul de Dolj, şefi de instituții și primari. Materialele informative puse la dispoziția participanților de către organizatori conțin informații utile pentru persoanele care doresc să muncească în străinătate și urmează să fie postate pe site-ul primăriilor din județ.

Articolul precedentTânără din Republica Moldova, depistată în Dolj cu şedere ilegală, amendată şi trimisă acasă
Articolul următorCraiova va fi gazda unei întâlniri europene pe tema migrației