Studenții Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică și cei ai Facultății de Științe din cadrul Universității din Craiova vor participa, vineri, la CatalystsCoding Contest (CCC), un concurs internațional de programare organizat de firma austriacă Catalysts Software.

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova, competiția va avea loc în 34 de locații în 15 țări, respectiv România, Republica Moldova, Austria, Franța, Finlanda, Spania, Cehia, Croația, Tanzania, Olanda, Bielorusia, Egipt, Polonia, Africa de Sud și Uganda.

„Participarea este gratuită și deschisă tuturor, indiferent de vârstă, educație sau profesie. Se poate participa individual sau în echipe de două sau maxim trei persoane. Participanții sunt invitați să își aducă propriul sistem de calcul (de preferință, laptop-ul personal), accesul la platforma de concurs făcându-se prin conexiune wireless. Problema propusă în cadrul competiției constă într-un algoritm organizat pe șapte nivele ce poate fi rezolvat folosind orice limbaj de programare”, se arată într-un comunicat de presă al Universității din Craiova.

Organizatorii au transmis că premierea se va face imediat după sfârșitul concursului.

 

 

Articolul precedentFabrica de mașini de la Craiova cere, din nou, investiții în infrastructura rutieră
Articolul următorLocuințele din „cartierul chinezesc”, blocate de consilierii municipali craioveni