Preşedintele Ford România, Ian Pearson, a reamintit Guvernului, cu ocazia vizitei pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o, luni, la fabrica de la Craiova, că este important ca angajamentele privind infrastructura de transport să fie respectate.

Ian Pearson a precizat că din momentul preluării fabricii din Craiova, investițiile companiei Ford se ridică la suma de 1,3 miliarde de euro, însemnând dezvoltarea continuă a tehnologiei.

„Peste câteva zile vom sărbători 11 ani de când Ford a preluat fabrica de la Craiova. În această perioadă am investit aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru a dezvolta tehnologie de ultimă generaţie, atât pentru producţia de maşini, cât şi pentru cea de motoare. În timpul vizitei de astăzi am avut ocazia să-i informăm pe doamna prim-ministru şi echipa sa despre planul nostru actual de afaceri şi despre viitoarele dezvoltări, inclusiv investiţia suplimentară de 200 de milioane de euro anunţată anul trecut pentru fabricarea unui al doilea vehicul, aici, la Craiova. Momentan, nu vă spunem mai mult despre acest produs al nostru, dar este vreme și pentru acest lucru”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România.

Pentru punctul de lucru de la Craiova al companiei Ford, cea mai mare problemă o reprezintă infrastructura, mai exact lipsa autostrăzii sau a unui drum care să facă legătura, mult mai ușor, între Craiova și București. De asemenea, oficialul Ford a mai spus că au solicitat și o clarificare a legăturilor feroviare Craiova-Timișoara.

„Un alt subiect cheie este infrastructura, care continuă să reprezinte un dezavantaj major pentru noi. În discuţiile noastre anterioare cu Guvernul României am primit angajamente clare privind momentul finalizării tronsoanelor 1 şi 2 ale drumului expres Craiova – Piteşti, incluzând cele două şosele de centură din jurul oraşelor Slatina şi Balş, precum şi calendarul de lucru pentru tronsoanele 3 şi 4. Am subliniat încă o dată Guvernului faptul că este foarte important ca dumnealor să-şi îndeplinească aceste angajamente. În plus faţă de acest drum expres am solicitat şi un calendar de lucru clar pentru autostrada Piteşti-Sibiu şi reabilitarea legăturilor feroviare Timişoara-Craiova şi Craiova-Calafat. Investiţiile noastre, în special noua noastră investiţie în Craiova, se bazează pe angajamentele Guvernului român de a aduce îmbunătăţiri importante infrastructurii de transport şi ne angajăm să colaborăm în continuare cu Guvernul pentru a ne asigura că aceste modernizări de drum şi cale ferată sunt finalizate”, a mai spus reprezentantul Ford.

 

 

Articolul precedentMinistrul Transporturilor explică lipsa autostrăzilor: intervenția statului paralel
Articolul următorStudenții craioveni, concurs internațional de programare