Proiectul privind actualizare prețurilor pentru construirea locuințelor cu chirie pentru tineri, în cadrul Ansamblului Romanescu-Potelu, nu a trecut de votul consilierilor municipali craioveni chemați joi la o ședință de îndată, după ce liberalii au votat împotriva acestuia și mai mulți social democrați au absentat.

Primarul municipiului Craiova a explicat, înainte de a supune la vot hotărârea de proiect, că la nivelul Agenției Naționale a Locuințelor au fost deja actualizate prețurile, fiind nevoie ca și administrația locală să facă acest lucru.

„Este un proiect început cu ani în urmă, acel cartier de locuințe destinate închirierii. Ultimul modul, cel de 64 de locuințe este cel la care face referire acum și cu care se încheie acest proiect de locuințe. Avem de votat actualizarea prețurilor pentru că deja Agenția Națională a Locuințelor a făcut acest lucru în Consiliul de Administrație și ne-au înaintat printr-o adresă documentația să actualizăm și noi prețurile pentru a da drumul la execuție. Din discuțiile cu ei, execuția ar trebui să înceapă în două luni”, a declarat edilul Mihail Genoiu.

Conducerea ANL ajunge, miercuri, la Craiova pentru a transmite prețul de vânzare a locuințelor, acelea care sunt destinate vânzării, oferind informații și despre posibilitatea creditului ipotecar.

„Mâine, conducerea ANL împreuă cu proiectanții, cu arhitecții vor fi prezenți la Craiova pentru a stabili detaliile pentru locuințele destinate vânzării, cele din cartierul chinezesc care se apropie de final. Probabil că tot mâine va fi făcut public prețul orientativ pe care ANL–ul l-a pregătit. Va fi stabilită și procedura în sensul derulării și obținerii creditului ipotecar, fiind prezenți la Craiova și reprezentanții CEC. La sfârșitul lunii martie este termen de depunere a proiectului actualizat, la ANL. Acest lucru înseamnă că la finalul lunii martie va demara procedura de licitație. Această procedură este mult simplificată și asta înseamnă că sunt speranțe mari ca în cursul acestei veri să avem deja constructori. Informația mea este că se va porni cu acele blocuri de la stradă, de la bulevardul Dacia, cele care deja sunt începute, aproximativ 250 de locuințe”, a mai spus Genoiu.

Acesta a mai spus că au prioritate, în ceea ce privește atribuirea locuințelor, cei care lucrează în cadrul Ministerului Apărării, așa cum este înțelegerea în hotărârea de guvern, după care se vor completa cu persoane civile. Aproximativ 700 de solicitări sunt pentru aceste locuințe, până la această dată.

Hotărârea de proiect nu a trecut de votul consilierilor, liberalii votând împotrivă și social democrații absentând. A fost înregistrată și o abținere.

Ironic, edilul urbei a mulțumit consilierilor PNL pentru votul acordat.

„Înțelegem că ne-au ajutat colegii de la PNL, foarte fericiți, să nu mai facem blocuri ANL. În Craiova, colegii de la PNL nu mai doresc să facem blocuri destinate tinerilor, prin închiriere. Înseamnă că tinerii din Craiova nu mai au nevoie de locuințe”, a conchis primarul Craiovei.