S-a declarat stare de urgență în județul Dolj, după ce mai bine de o lună reprezentanții Eco Sud refuză ca gunoiul din județul Doljului să fie adus în groapa de la Mofleni. Din această cauză, deșeurile ar putea fi aruncate cu forța aici, decizia fiind luată, miercuri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, consideră că tot ceea ce se întâmplă la ora actuală, cu depozitarea gunoaielor din județ, reprezintă un pericol pentru populație.

„Din punctul meu de vedere asta este o situaţie deosebită şi l-aş putea numi un pericol iminent. Este vorba în primul rând de sănătatea populaţiei. Eu consider că a venit momentul să luăm act de această stare de urgenţă”, a precizat prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a reamintit că pentru CJ Dolj această situație este cea mai gravă problemă pe care instituția a avut-o până în prezent.

„Pentru Consiliul Judeţean Dolj este unul dintre cele mai grave lucruri cu care ne-am confruntat până acum. (…) Astăzi am avut o întâlnire cu mai mulţi primari şi ne-au întrebat când se ridică aceste deşeuri. Şi noi am ajuns cu cuţitul la os şi este una dintre măsurile pe care nu ne-am fi dorit să o luăm, ne-am fi dorit pe cale amiabilă, să plătim un tarif rezonabil”, a declrata Prioteasa.

Reprezentanții DSP Dolj consideră că această problemă trebuie rezolvată cât mai repede, întrucât situația se va agrava odată cu creșterea temperaturilor.

„Riscurile pentru sănătatea populaţiei, în condiţiile în care nu se ridică deşeurile sunt evidente, pentru că aceste deşeuri, atunci când temperaturile cresc, încep să se descompună şi atunci vor produce nişte reziduri care se pot infiltra în sol, afectând şi plantele şi animalele şi pot declanşa o serie de boli”, a declarat directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu.

De asemenea, Monica Mateescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj, a spus că este spaţiu suficient la groapa de gunoi de la Mofleni şi că, potrivit autorizaţiei de mediu acordate pentru celula 6, funcţional încă din vară, toate localităţile din judeţ pot depozita deșeurile doar la această groapă, singura conformă din zonă.

Decizia luată miercuri de către autorități, în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, poate fi atacată de Eco Sud, în instanţă.

Articolul precedentDoi tineri din Dolj, reținuți după ce au înscenat o tâlhărie la o sală de jocuri de noroc. Casiera și un prieten au plănuit totul
Articolul următorLia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda se căsătoresc