Tot mai mulți craioveni s-au trezit fără un loc de muncă, în această perioadă, mulți dintre ei nebeneficiind nici măcar de șomajul tehnic. Sunt administratori de firme care au ales varianta concediului fără plată, lucru ce va complica situația multor familii din municipiu.

Într-o asemenea situație se află și spălătoriile auto. Sunt craioveni care au lucrat în astfel de unități și nu știu cum vor supraviețui în această perioadă, financiar vorbind, singurul lor sprijin fiind acum  rudele sau prietenii care încă mai au un loc de muncă.

În ultimele zile, polițiștii locali au informat toți administratorii spalătoriilor auto că trebuie să pună lacătul pe ușă, ca urmare a unei decizii luate în cadul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Craiova.

Cei care s-au conformat au optat pentru șomajul tehnic pentru angajații lor sau, mai rău, pentru concediul fără plată. Angajații sunt disperați și au un mesaj clar: „vom muri de foame în casă”.

„În urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj, s-a decis în ședința extraordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Craiova din data de 23 martie, că, începând cu data de 24 martie, ora 22.00, se suspendă activitatea spațiilor cu destinația de spălătorii auto, cu excepția spălătoriilor auto de tip self service / self wash (cunoscute sub denumirea de spălătorii cu fise/jetoane) și a celor care sunt autorizate de instituțiile abilitate pentru dezinfecție/deratizare/decontaminare”, anunță reprezentanții Primăriei Craiovei.

Mai sunt spălătorii care nu au pus în aplicare această măsură, riscul ca administratorii să primească amenzi fiind unul foarte mare, menționează cei din cadrul Primăriei Craiovei.

„59 de agenți comerciali ce desfasoara activitate de spalatorie auto au fost verificați în ultimele două zile, dintre care 13 au primit amenzi contraventionale pentru ca nu au respectat hotărârea”, mai anunță reprezentanții primărieri.

În data de 24 martie, susțin autoritățile, toate unitățile care au acest domeniu de activitate au fost anunțate de către polițiștii locali cu privire la faptul că sunt obligate să suspende activitatea.

În situații similare sunt și angajatele magazinelor de haine noi sau second-hand sau a magazinelor care din cauza lipsei clienților au pus punct activității, în această perioadă.

Articolul precedentEchipamente de protecție pentru cei din prima linie, de la IGSU
Articolul următorMăști de protecție contrafăcute, în locuința unui bărbat din Dolj. Dosar penal pentru evaziune fiscală