Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a aflat despre lipsa medicamentelor pentru copiii bolnavi de cancer, internați pe Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, după ce voluntarul Costel Bencea a adus acest lucru în atenție, vineri, la mitingul PSD din Bănie.

Pintea susține că situația are la bază probleme birocratice și că de fapt, fizic, acele citostatice există.

„În ceea ce privește protestul, am sunat și eu la spital. Am sunat președintele Comisiei de Oncologie, profesorul Bădulescu. Este din Craiova și am fost puțin mâhniți amândoi pentru că, pe de o parte, în momentul în care s-au comandat anumite citostatice, acestea nu au mai trebuit, iar pe de altă parte, departamentul de Achiziție al spitalului nu a făcut comenzile necesare. Da, era o problemă pură de birocrație.Citostatice erau și nu erau folosite acolo”, a spus ministrul Sănătăţii, la Digi24, miercuri seara.

Aceasta a mai spus că s-au făcut comenzi conform necesarului și că problema se va rezolva.

Costel Bencea este voluntar la Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean Craiova și, vineri, la mitingul PSD din Bănie, a transmis un mesaj autorităților, scris pe o pancartă:  „În spitalul Nr.1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente”.

 

Articolul precedentComercianți din toată țara, meșteri populari și ateliere de creație, la Târgul de Paște de la Craiova
Articolul următorTânără din Dolj, de negăsit de patru zile. A spus familiei că pleacă să își rezolve treburi personale