Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a discutat miercuri, cu ocazia vizitei efectuate la Craiova, pentru a lansa draftul studiului de fezabilitate pentru spitalul regional, cu șefii de secție din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova. A fost necesară o astfel de întâlnire ca urmare a numărului mare de reclamații pe care aceasta le primește de la pacienții tratați în acest spital.

Pintea a mai spus că inclusiv schimbarea managerului are la bază documente care atestă faptul că lucrurile „nu merg bine” la acest spital. Faptul că pacienții din Oltenia evită unitatea sanitară din Craiova, preferând să meargă direct în București sau Timișoara dovedește lipsa de încredere în serviciile medicale oferite, a mai spus ministrul Sănătății.

„Spitalul Județean din Craiova este un spital foarte mare. Din păcate, sunt lucruri care nu funcționează foarte bine aici. În primul rând aș vrea să nu mai primesc foarte multe reclamații vizavi de modul în care sunt tratați pacienții. Aș vrea să mă uit peste indicatorii acestui spital și să spun: da, este foarte bine. Probabil că au fost foarte multe discuții și întrebări de ce s-a schimbat managementul, dacă au fost presiuni, n-au fost presiuni. Ați văzut că nu am comentat în spațiul public aceste lucruri. Dar să știți că în momentul în care iau o decizie mă bazez pe foarte multe documente (…) Există niște indicatori pe care spitalele trebuie să le urmărească, astfel încât să crească finanțarea”, a explicat Pintea.

Spitalul Regional din Craiova va fi construit, investiția ridicându-se la aproape 600 de milioane de euro și urmând a fi gata în anul 2023.

Articolul precedentStreet Delivery, pentru prima dată la Craiova
Articolul următorCristian Grasu, la Craiova: „La Spitalul Județean din Craiova, în caz de cutremur, pot exista daune la clădire”