Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova a intrat cu prioritate pe lista unităților sanitare care vor fi restructurate, după ce o expertiză tehnică efectuată în urmă cu șapte ani a demonstrat că această clădire are probleme legate de structură.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Grasu, a explicat faptul că în caz de cutremur, Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova poate înregistra daune.

Pentru a se lua o decizie privind soarta instituției, administrația județeană din Dolj a hotărât refacerea expertizei tehnice. Răspunsul pe care îl vor da specialiștii va stabili dacă această clădire dispare sau dacă se reabilitează.

„În acest moment, se reface acea expertiză pentru a stabili toate detaliile și pentru a lua decizia finală, ce se întâmplă cu acea clădire: va dispărea ca utilitate publică, dacă are probleme serioase de infrastructură care costă prea scump să fie reparate, sau va fi regândită, reabilitată și folosită în continuare. Conform vechii expertize, la Spitalul Județean din Craiova există risc seismic, ceea ce înseamnă că în caz de cutremur pot exista daune la clădire”, a spus Cristian Grasu.

Cristian Grasu a fost la Craiova, miercuri, alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a lansa draftul studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova.

Articolul precedentȘefii de secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, băgați în ședință de către ministrul Sănătății
Articolul următorZeci de școli din județul Dolj, fără autorizație ISU și cu toalete în curte. Șefa învățământului: „Elevii nu sunt în pericol întrucât în toate clădirile sunt stingătoare”