Secretarul Consiliului Județean Dolj, Gheorghe Barbărasă, a fost condamnat la opt luni de închisoare, după ce a fost prins la volanul mașinii, băut fiind.

Conform hotărârii Curții de Apel Craiova, Barbărasă a fost prins conducând mașina, sub influența băuturilor alcoolice, anul trecut, în luna august, pe Calea București din Craiova. Instanța a decis, de asemenea, să îi amâne pedeapsa pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva sentinţei penale nr. 1789/08.05.2018 pronunţată de Judecătoria Craiova. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată în sensul că: În baza art. 396 alin. 1, 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului Barbărasă Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 336 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p. În baza art. 83 alin. 1 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de doi ani, stabilit conform art. 84 C.p. În temeiul art. 85 alin. 1 C.p. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:  să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dolj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 88 C.p. privind revocarea amânării aplicării pedepsei. Menţine dispoziţia sentinţei penale atacate privind obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 05.09.2018.”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova.

Articolul precedentPonta, la Craiova: „Toți liderii PSD spun că partidul este condus doar de Dragnea, că sunt sabotate proiectele”
Articolul următorAdmitere de toamnă la Universitatea din Craiova