Victor Ponta, liderul Partidului Pro România, a declarat într-o conferință de presă susținută la Craiova, joi, că toți liderii politici ai Partidului Social Democrat spun mereu că partidul este condus de Liviu Dragnea, dar că nu au curajul să afirme acest lucru public, așa cum a făcut-o Gabriela Firea sau Ecaterina Andronescu.

Ponta consideră că nici bugetul nu a fost bine gândit, la începutul anului, și că multe proiecte vor avea de suferit din această cauză. „Eu spun de un an și jumătate niște lucruri. Acum le spune Gabriela Firea. O să vină un moment când o să vă spună și Lia Olguța Vasilescu ce dictator este Dragnea și ce mincinos, așa cum își spunea mie când ne vedeam aici în Craiova. Când va veni momentul să nu mai fie Dragnea suficient de puternic. Este foarte clar că în cei 30 de ani, PSD la putere sau în opoziție nu a fost niciodată confiscat de către o persoană sau un grup foarte redus, iar situația este cu atât mai gravă acum cu cât PSD are mai multă putere decât niciodată. Niciodată nu a avut atâta putere. Acest lucru înseamnă Parlamentul, noi neștiind niciodată când avem să votăm ceva la Parlament pentru că nu ne anunță decât în ultimul moment, când decide domnul Dragnea. Ce votăm , iarăși nu știm. Am auzit lucruri absolut inadmisibile. Cum poți să spui la 1 septembrie că tu nu mai ai bani de pensii și salarii?! Ori ești complet incompetent și ai făcut un buget care se termină după opt luni, ori ești un mare mincinos. În cazul Guvernului Dăncilă cred că ambele sunt valabile. Mint foarte mult și sunt și foarte incompetenți. Realitatea este că nu sunt bani pentru tot ceea ce s-a promis, că este vorba despre abandonarea tuturor proiectelor mari și mă întreb dacă atunci când în sfârșit se va demara proiectul Spitalului Regional Craiova vor fi bani pentru contribuția din partea Guvernului și a autorităților locale. Știți foarte bine că primăriile nu au bani de nimic. Doar plătesc salariile. Nu fac nimic altceva. Toată lumea știe că la un moment dat se va scufunda barca, dar  încearcă să mai prindă ceva până în acel moment.

Totodată, Ponta a mai spus faptul că și protestele din 10 august au la bază un ordin politic, dorindu-se ca acea zi să fie marcată prin violență.

„Din punct de vedere politic, tot ce a zis doamna Firea, este adevărat. Dacă discutați în privat cu doamna Vasilescu, vă va spune exact ce a spus Firea, la televizor. Toți liderii PSD spun că partidul este condus doar de Dragnea, că sunt sabotate proiectele. În București, probabil că cel mai important lucru a fost delimitarea de protestele și de incidentele violente din 10 august. Eu sunt absolut convins că pe 10 august s-a dorit, s-a instigat de la nivel politic și s-a executat prin doamna Carmen Dan un proiect de creare de violență. Ulterior nu a mai fost controlat în totalitate, pentru că nu o poți face, dar s-a dorit ca ziua de 10 august să fie marcată de violență. Am fost prim ministru patru ani. Nu ați văzut jandarmi bătuți, persoane bătute de jandarmi și se putea întâmpla acest lucru categoric și pe 10 august, dar ordinul politic a fost să fie violență. Va urma o dezbatere și în Parlamentul European și vă rog să vă gândiți că prima dată după mineriade se vorbește despre România, la nivel european, pe această temă. Un stat care își bate și agresează cetățenii. Este trist”, a conchis Ponta.

Victor Ponta și Daniel Constantin au susținut o conferință de presă, joi, la un hotel din Craiova, după care au avut întâlniri de lucru cu echipele Pro România din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi.

Articolul precedentCopil în vârstă de 6 ani, mușcat de un câine Amstaff, pe o stradă din Craiova
Articolul următorSecretarul Consiliului Județean Dolj, condamnat după ce a fost prins băut la volan