Un copil în vârstă de șase ani, din Craiova, a ajuns la spital, joi dimineață, după ce a fost mușcat de un câine, rasa Amstaff,  în timp ce se plimba pe stradă. Câinele a scăpat din curte și s-a năpustit asupra micuțului, acestuia fiindu-i afectată foarte rău coapsa stângă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gîrd, proprietarul câinelui a fost identificat, fiind vorba despre un bărbat care locuia în apropierea locului producerii evenimentului.

Proprietarul animalului a fost amendat cu 1.500 de lei întrucât nu își înregistrase câinele ca fiind din rasa celor periculoși, așa cum legea îl obligă. De asemenea, acesta s-a ales și cu dosar penal. De asemenea, acesta s-a ales și cu dosar penal pentru neluarea măsurilor pentru a preveni atacul canin asupra unei persoane.

„Un copil de șase ani a fost mușcat de câine, joi, pe strada Lalelor din Craiova. Proprietarul câinelui a fost identificat, fiind sancționat cu 1.500 de lei întrucât câinele nu era înregistrat așa cum legea îl obligă pe proprietar. Bărbatul locuia în apropierea locului producerii accidentului, câinele scăpând din curte. Copilul a suferit răni, fiindu-i afectată coapsa stângă”, a declarat Gîrd.

Copilul era cu bunica lui în momentul producerii incidentului, aceasta fiind ajutată de către alte persoane din zonă să își salveze nepotul. Micuțul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Craiova cu răni grave, fiind ulterior dus de către părinți la un spital din Capitală.

Articolul precedentSubvenții de sute de milioane de euro pentru fermierii doljeni
Articolul următorPonta, la Craiova: „Toți liderii PSD spun că partidul este condus doar de Dragnea, că sunt sabotate proiectele”