Familia Grădinii Zoologice din Craiova va avea, începând de joi, noi membri. Este vorba de doi cerbi lopătari și doi ursuleți coati ce vor fi aduși în Bănie de la Grădina Zoologică din Reșița.

Potrivit conducerii Regiei de Administrare a Domeniului Public Craiova, în subordinea căreia se află Grădina Zoologică din Craiova, permanent se poartă discuții cu administratorii grădinilor zoologice din țară pentru eventuale schimburi de animale. „Grădina Zoologică din Craiova va da în în custodie, la Grădina Zoologică din Reșița, pentru reproducere, femela jaguar pentru a obține exemplare pentru ambele grădini zoo. În plus, având în vedere că deținem șapte exemplare de lupi, vom oferi trei dintre aceștia, urmând ca Grădina Zoologică din Craiova să primească o pereche de cerb lopătar și o pereche de ursuleți coati. Tot de la Grădina Zoologică din Reșița vom lua o pereche de ponei. În plus, am transmis către Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România o listă cu animalele pe care intenționăm să le oferim la schimb altor grădini zoologice din țară, dar și lista cu necesarul de animale pentru completarea colecției de la Zoo Craiova. Ne dorim ca în următoarele luni să primim: două tipuri de struți, dar și lemurieni”, a precizat Aurelia Filip, director general RAADPFL Craiova.

Conform inventarului de specii și exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică din Craiova sunt 32 de specii reprezentând 240 de exemplare de păsări și animale.

Articolul precedentFOTO. Platformele de gunoi din Craiova, spații de scandal pentru oamenii străzii. Cetățenii au ajuns la limita răbdării
Articolul următorScandal la Fântânele după ce preotul a luat clopotul bisericii monument istoric din sat, arse într-un incendiu