Medicul primar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Liviu Vasile, a lansat un mesaj de solidaritate cu rezidenţii cărora li s-a interzis să mănânce la cantina unităţii spitaliceşti.

Medicul Vasile a anunţat că nici el nu va mai mânca acolo şi a cerut rezilierea contractului.

„Mâine sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu «furnizorul de servicii» trebuie reziliat. Avem bucătărie și personal ce poate asigura masa pentru toți medicii de gardă“, a scris acesta pe Facebook.

Decizia conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova ca medicii rezidenți să nu mai beneficieze gratuit de mese în timpul gărzilor a stârnit reacții în mediul virtual, reprezentanții unității spitalicești explicând miercuri, într-un comunicat de presă, că nici până acum spitalul nu suporta costul acestui serviciu, ci furnizorul de hrană o făcea.

Potrivit comunicatului de presă trimis de către reprezentanții SJCU Craiova, medicii rezidenți care vor servi masa în cadrul spitalului, în timpul gărzilor, vor plăti 10 lei/zi.

Furnizorul a renunțat la această practică, începând cu luna ianuarie a acestui an, motivând că a crescut numărul medicilor rezidenți care fac practică.

Articolul precedentReprezentanții Spitalului Județean de Urgență Craiova au revenit cu explicații privind mesele oferite rezidenților. ”Furnizorul de servicii de masă a suportat contravaloarea acesteia”
Articolul următorLimita de venit lunar pentru obținerea ajutoarele de încălzire a crescut