Decizia conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova ca medicii rezidenți să nu mai beneficieze gratuit de mese în timpul gărzilor a stârnit reacții în mediul virtual, reprezentanții unității spitalicești explicând miercuri, într-un comunicat de presă, că nici până acum spitalul nu suporta costul acestui serviciu, ci furnizorul de hrană o făcea.

Potrivit comunicatului de presă trimis de către reprezentanții SJCU Craiova, medicii rezidenți care vor servi masa în cadrul spitalului, în timpul gărzilor, vor plăti 10 lei/zi.

„Spitalul nostru nu a asigurat niciodată gratuit masa medicilor rezidenți în timpul gărzii. Medicii rezidenți au beneficiat de masă gratuită asigurată de către furnizorul de servicii de masă care a suportat contravaloarea acesteia. Medicii rezidenți vor putea servi masa în continuare, dar contra cost, contravaloarea fiind de 10 lei/zi, conform legislației în vigoare. Deci spitalul nostru nu a schimbat nicio regulă în ceea ce privește asigurarea mesei medicilor rezidenți”, se arată în comunicatul de presă.

Furnizorul a renunțat la această practică, începând cu luna ianuarie a acestui an, motivând că a crescut numărul medicilor rezidenți care fac practică.

Articolul precedentSe întorc ninsorile. Până când e valabilă informarea meteo
Articolul următorScandalul tăierii meselor pentru rezidenţii de la Spitalul Craiova. Medic primar: „Mâine sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC“