Prezent sâmbătă la Slatina unde a vizitat două pieţe, ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a sfătuit pe producătorii agricoli să trieze produsele, iar cele care nu mai corespun criteriilor pentru comerţ să fie trimise către procesare.

Ministrul a spus că a contactat procesatori din Caracal, care pot prelua marfă din toate judeţele Olteniei.

„Trebuie să vedeţi cum cumpără oamenii şi în funcţie de asta să aduceţi pe piaţă, să nu depreciem. Iar dacă ajungem în asemenea situaţii, avem Caracalul aproape, fabrica de procesare. Se întâmplă ca, în procesul de producţie, de valorificare a tomatelor, să se deprecieze. Nu poţi să le păstrezi cum le iei din câmp şi atunci să avem în vedere treaba aceasta”, a afirmat ministrul.

Propunerea lui Daea vine după ce în media au apărut imagini cu doi fermieri din Dolj care au aruncat roşiile deoarece nu le mai puteau vinde.

„Au fost doi fermieri care au depus deja documentele pentru a lua sprijinul cuvenit pe baza legii. În momentul în care depui aceste documente, înseamnă că ai şi dovada că ai vândut o anumită cantitate, minimul fiind de două tone. Am vorbit cu cele două persoane şi mi-au spus că au depus documentele respective, ceea ce înseamnă că au avut undeva la cinci tone. Evident că la această cantitate există şi astfel de situaţii de depreciere a fructului. Motiv pentru care trebuie să ne organizăm şi cooperativele să pună în faţa cumpărătorului cantităţile care sunt proaspete, iar pentru industrie să le ducă la procesator”, a mai răspuns Petre Daea.

Articolul precedentBacalaureat 2018: Doi elevi din Gorj, scoși din sala de examen
Articolul următorDoi elevi doljeni, eliminați de la examenul de bacalaureat din cauza fițuicilor și a căștilor