Doi elevi din județul Dolj au fost eliminați de la prima proba scrisă a examenului de bacalaureat, după ce au fost prinși că intenționau să copieze. Unul avea asupra lui o pereche de căști, cel de-al doilea a mers pe varianta fițuicilor.

Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Monica Sună, cele două situații au fost depistate în centre de examen diferite. Candidatul prins cu fițuici susținea proba în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu” din Filiași, cel prins cu cășile asupra lui, la Colegiul Național „Gheorghe Chițu” din Craiova. „În județul Dolj, pentru susținerea primei probe s-au înscris 4.324 de candidați. Dintre aceștia, 3.692 sunt din seria curentă și 632 din seria anterioară. Pentru proba de limba și literatura română, din numărul total de candidați înscriși 345 și-au echivalat această probă. Din păcate, doi au fost eliminați din examen datorită faptului că unul dintre ei avea căști, celălalt fițuici”, a declarat inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună.

În Dolj, numărul absenților a fost de 374. În două centre de examen prezența a fost de sută la sută, fiind vorba despre Colegiul Național „Carol I” din Craiova și Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

Articolul precedentScandalul roşiilor aruncate. Ministru: „Se întâmplă ca, în procesul de producţie, de valorificare a tomatelor, să se deprecieze“
Articolul următorArtişti de renume, la Zilele Slatinei