Gazonul de pe stadionul din municipiul Craiova este supus unei expertize, în această perioadă, autoritățile locale solicitând acest lucru, cunoscut fiind faptul că în timpul fiecărui meci de fotbal disputat pe arena din Bănie au apărut probleme. 

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, Regia de Administrare a Fondului Locativ Craiova, care se ocupă de întreținerea gazonului, a respectat întocmai fișa tehnică, fapt pentru care nu poate fi învinovățită de problemele apărute. „Am demarat procedura unei expertizări a gazonului, din punct de vedere a sănătății plantelor. Vreau sa vă spun că sunt mai mulți factori acolo. Este pentru prima dată când noi am intervenit în profunzime în această situație pentru că până în luna iulie, gazonul a fost întreținut de constructor. Dacă starea gazonului este cea care este la această oră nu este din cauza întreținerii pe care o face RAADPFL Craiova. Timpul de când l-am preluat este scurt și nu avea cum să ajungă în acest stadiu. Fișa tehnică s-a respectat”, a declarat Genoiu.

Edilul a mai spus că sunt luate în calcul atât probleme ce țin de pânza freatică, dar și cele ce au legătură cu starea de sănătate a plantei. „Gazonul are probleme, mereu am spus acest lucru. După fiecare meci am spus și am văzut cu toții acest lucru. Problemele pot fi foarte complexe, legate atât de pânza freatică, știindu-se că acolo este o zonă cu pânză freatică ridicată, foarte ridicată, dar pot fi și probleme ce țin de starea de sănătate a plantei. Am pus la dispoziția CNI-ului documentele privind întreținerea gazonului și așteptăm și noi un răspuns. Sperăm ca această expertiză să lămurească problema și să se vină cu soluții”, a conchis primarul.

 

Articolul precedentAntonie Solomon, fost primar condamnat pentru corupţie, şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Craiovei
Articolul următorGenoiu, despre situația de la Odobleja și Voltaire: „Copiii trebuie să înceapă școala în liniște și să nu fie afectați de conflicte artificiale”