Ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti a fost emis, miercuri, potrivit directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, Mihai Cilibiu.

Cilibiu a afirmat că reprezentanţii societăţii care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor au solcitat documentaţia pentru tot ceea ce înseamnă exproprieri.

„Astăzi ne-a venit oficial, acum o jumătate de oră, ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, tronsonul 1. Astăzi avem o videoconferinţă cu firma care asigură documentaţia pentru tot ceea ce înseamnă exproprieri şi pentru tot ceea ce înseamnă punerea la punct a tronsonului care cuprinde judeţul Dolj şi judeţul Olt. Este vorba despre sectorul care a fost licitat şi pentru care s-a semnat contractul, acum câteva săptămâni, împreună cu reprezentanţii CNAIR, chiar în sediul Prefecturii Dolj. Le-am promis că, până mâine, le punem la dispoziţie toate listele de proprietari şi tot ce au nevoie pentru a se apuca de exproprieri. Vrem ca în termen de 24 de ore să le asigurăm suportul necesar să dea drumul la lucrare“, a declarat Mihai Cilibiu, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Prefectura Dolj.

Potrivit CNAIR, tronsonul 1 are o lungime de 17,7 km (km 0+000 – km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul 2 cu o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este Tirrena Scavi S.p.A. (Italia) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA.

Articolul precedentTriaj epidemiologic sever în toate școlile din Dolj. Sute de elevi, trimiși acasă
Articolul următorHoţi de lemne reţinuţi după ce au înjurat şi ameninţat poliţiştii care i-au prins la furat