Comercianții și producătorii agricoli din piețele Craiovei pot pierde dreptul de a vinde la tarabă dacă sunt prinși că fumează, că nu afișează prețurile la loc vizibil, dacă se ceartă între ei sau consumă alcool, potrivit unui nou regulament al societății Piețe și Târguri Craiova.   

Documentul este în faza de proiect și va trebui să treacă de votul consilierilor municipali într-o viitoare ședință de consiliu local. Aceste reguli se vor aplica în toate piețele din Craiova, reprezentanții „Piețe și Târguri” Craiova fiind cei care vor lua măsurile ce se impun.

Conform proiectului de regulament, sunt considerate abateri: neafişarea preţurilor în conformitate regulamentul; folosirea cântarelor neverificate; nemenţinerea curăţeniei la locul de vânzare şi în jurul acestuia; expunerea şi comercializarea mărfurilor în afara locului de vânzare; vânzarea produselor pe trotuare; comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în incinta pieţei în alte locuri decât cele special amenajate; fumatul în incinta pieţei volante, cu excepţia locurilor special amenajate; improvizaţiile făcute la instalaţia electrică şi la mobilierul destinat comercializării; subînchirierea totală sau parţială a locului la o terţă persoană sau provocarea/participarea la scandaluri, stări conflictuale, tulburarea ordinii şi liniştii publice, insultele şi jignirile aduse oricăror persoane (cumpărători, producători agricoli, personalul SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL şi a organelor de control).

Comercianții care vor încălca regulamentul riscă să li se interzică „accesul în piaţă pe o perioadă nedeterminată sau până la ridicarea interdicţiei de către inspectorul/inspectorul de specialitate cu atribuţii de administrare al pieţei sau de o persoană din conducerea societăţii”, se arată în proiectul regulamentului.

Articolul precedentSe modernizează șina de tramvai ce duce la Cernele
Articolul următorAccident în Tabără de Sculptură „Drumuri Brâncușiene” de la Craiova. Artista din Noua Zeelandă a ajuns la spital