Mai multe contracte au fost semnate, în această perioadă, de către reprezentanții Primăriei Craiova, unele vizând infrastructura rutieră, altele continuarea lucrărilor la bazinul de înot din incinta Colegiului Carol I din Craiova. De asemenea, edilul urbei, Mihail Genoiu, a anunțat că miercuri va fi semnat și contractul privind realizarea Planului Urbanistic General al Craiovei.   

Două dintre contracte vizează reabilitarea podului rutier peste calea ferată-drum Melinești și rezolvarea problemei canalizării pe un tronson de pe strada Fermierului din Craiova.

„Este un pod care a ieşit din perioada de garanţie, deja este restricţionată circulaţia pe el la 7,5 tone şi ne-am grăbit să facem această lucrare. Studiul de fezabilitate a fost făcut de anul trecut. Cred că vom începe efectiv execuţia în cursul acestui an. De asemenea, pe strada Fermierului asfaltarea s-a oprit la un moment dat pentru că este un tronson de 250 – 300 metri care nu are canalizarea finalizată şi nu a avut rost să aşteptăm după Compania de Apă şi am ales această variantă de a finanţa noi canalizarea pentru a face ca strada Fermierului să aibă toate utilităţile şi să se continue cât de curând stratul de asflat până la capătul străzii”, a declarat Genoiu.

Un alt contract semnat vizează lucrările de la bazinul de înot din incinta Colegiului Carol I. Aici, s-a ajuns la concluzia că și instalațiile vor trebui schimbate și, nefiind prinse în proiectul cadru, a fost nevoie de un nou contract.

„A fost mai greoaie reabilitarea, la bazinul de la Carol I, deoarece în momentul în care s-a intrat cu reabilitarea gresiei, tocăriei şi zugrăvelilor am constatat că şi instalaţiile sunt deterioriate. Noi, pe reparaţii instalaţii nu avem un acord cadru şi a trebuit să ţinem o licitaţie separată. Acum semnăm acest contract de refacere a instalaţiilor de la bazinul de înot de la Colegiul Carol I. Bineînţeles, celelalte lucrări fiind în mare parte executate atât la exterior cât şi la interior, sperăm ca până la sfârşitul vacanţei de vară să fie finalizată întreaga lucrare de la acest bazin şi să fie dat în folosinţă elevilor şi, bineînţeles, cu cei de la Carol vom stabili un regulament prin care bazinul să fie folosit nu numai de elevii de la Carol I ci de toţi elevii doritori de a învăţa acest sport”, a mai spus Genoiu.

De asemenea, potrivit edilului, miercuri va fi semnat și contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General al Craiovei. Actualul PUG al municipiului a fost prelungit, de mai multe ori, ultima dată la finele anului trecut, dar acum s-a reușit găsirea unei firme care să se ocupe de acest aspect, termenul de realizare fiind de trei ani.

Foto arhivă.

Articolul precedentSăptămână plină de activități pentru tinerii din Craiova. Direcția de Sport și Tineret Dolj încurajează voluntariatul
Articolul următorMii de persoane de etnie romă din Craiova vor beneficia de un amplu program de sprijin