Ultimul bilanț al Direcției de Sănătate Publică Dolj indică faptul că la nivelul județului Dolj a fost înregistrat primul caz de gripă din acest sezon, la grupa de vâstă 15-49 de ani, alți peste 700 de doljeni prezentându-se la medic cu viroze respiratorii.  

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj continuă monitorizarea sezonului gripal, săptămâna trecută fiind înregistrate nu mai puțin 406 cazuri de viroze respiratorii, 308 cazuri de pneumopatii acute şi un caz clinic de gripă la grupa de vârstă 15-49 ani, un sfert dintre doljeni care s-au confruntat cu astfel de probleme necesitând internare.

Specialiștii recomandă populației să nu intre în panică, în ciuda faptului că și în județul Dolj a apărut primul caz de gripă.

„Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală”, transmit reprezentanții DSP Dolj.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate, în județul Dolj, nu mai puțin de 46.240 de persoane, acțiunea fiind încheiată.

Medicii recomandă, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor cât mai des. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, specialiştii recomandă, de asemenea, evitarea aglomerației si a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare.

„Sezonul rece favorizează apariţia unor boli intercurente, aşa numite boli de sezon, dar şi acutizarea unor boli cronice preexistente. Bolile de sezon includ guturaiul, virozele respiratorii, pneumopatiile, gripa şi alte afecţiuni acute din sfera ORL. Ele pot surveni în orice anotimp, dar incidenţa lor este crescută în acest sezon tocmai din cauza aerului rece care favorizează scăderea imunităţii locale şi generale a organismului şi creşterea circulaţia germenilor”, a precizat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Articolul precedentAu început pregătirile pentru Festivalul „Puppets Occupy Street” de la Craiova
Articolul următorNoi posturi scoase la concurs la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Unitatea medicală caută medic psiholog