Organizatorii Festivalului „Puppets Occupy Street” au anunțat deschiderea aplicațiilor pentru ediția din acest an, a cărei temă va fi Revolution, cei interesați de eveniment(artiști independenți sau companii private) trebuind să completeze o fișă tehnică și să o trimită până la data de 1 martie.

Evenimentul va fi organizat la Craiova, pentru al șaselea an consecutiv, în perioada 25 august – 1 septembrie, de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, festivalul având mai multe secțiuni: spectacole și concerte; expoziții; arte plastice & vizuale, instalații; filme de scurtmetraj și animație.

„Pentru a aplica, cei interesați – companii private și artiști independenți, din țară și din străinătate – trebuie să descarce fișa tehnică de pe www.puppetsoccupystreet.blogspot.ro, să o completeze, apoi să o trimită până la 1 martie 2019 pe adresa de e-mail [email protected]. Rezultatele selecției vor fi anunțate după data de 1 aprilie 2019”, anunță organizatorii.

„Puppets Occupy Street” este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate, ce aduce la un loc companii de teatru private și teatre de stat, dar și directori de festivaluri, încurajând astfel parteneriatul public-privat. Festivalul cuprinde de la reprezentații teatrale și animație stradală la ateliere de creație pentru copii și pentru profesioniști, dar și expoziții de scenografie, concerte și parade spectaculoase, cu păpuși gigantice realizate în regim propriu, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice etc., care se desfășoară simultan în mai multe zone ale orașului. „Puppets Occupy Street” nu are caracter competitiv, scopul fiind de a promova arta animației în comunitate și de a genera accesibilitate la actul artistic către toate categoriile de vârstă.

Articolul precedentCălăfățenii își păzesc fântânile la noapte. Obiceiul este vechi de sute de ani
Articolul următorPrimul caz de gripă din acest sezon, în județul Dolj. Vaccinarea a fost încheiată