Doar 34 de primari doljeni, din cei 111, au răspuns invitației de a participa la acțiunile de curățenie generală, din data de 15 septembrie, organizatorii declarându-se nemulțumiți de mobilizarea de la nivelul județului Dolj. Dintre edilii care au refuzat participarea au motivat decizia luată prin faptul că la nivelul localităților respective nu sunt probleme cu deșeurile.

Coordonatorul campaniei „Let`s do it, Romania!”, pentru județul Dolj, Iulian Tănase, a spus că spre deosebire de anul 2010, când tot el a coordonat acțiunea, anul acesta, autoritățile au dat dovadă de lipsă de receptivitate. Elevii au fost și ei mobilizați, 75 de școli din județ fiind înscrise pe listă.

„Sunt aproximativ 75 de școli care au spus da, anul acesta, pentru a se implica în acțiunile din data de 15 septembrie. Din păcate, însă, doar 34 de primării au răspuns invitației noastre. Specificitatea acestei zile este că nu se face curățenie doar la noi în țară, ci se face peste tot în lume, în circa 150 de țări. Referitor la zona noastră, a Doljului, noi ne propusesem aproximativ 35.000 de voluntari dar este imposibil. Nu m-am așteptat ca autoritățile publice să nu fie atât de deschise cum au fost în anul 2010. Mă așteptam să înțeleagă că a face curățenie în localitatea lor este un obiectiv prioritar, în primul rând pentru sănătatea cetățenilor. Nu pare a fi așa. Până în acest moment, avem circa 6.170 de voluntari înscriși”, a precizat Tănase.

Deși județul Dolj este într-un top al județelor cu cei mai mulți voluntari, ocupând locul al IV-lea, cantitatea de gunoi existentă impune un număr mult mai mare de persoane care să ia parte la acțiune, spun organizatorii.

„Probleme cu gunoiul sunt în tot județul. Să vă dau un exemplu, în zona Aeroport Craiova-Metro-Cârcea este dezastru. Doar pentru acea porțiune ne-ar trebui 4.000 de voluntari. Mesajul campaniei nu a fost înțeles, din păcate. Acțiunile au rol de a educa”, a completat coordonatorul județean al campaniei.

La rândul său, Adela Plăcintescu, directorul Asociației de Dezvoltare  Intercomunitară de dezvoltare a deșeurilor EcoDolj, partener în proiect, a menționat că s-a luat legătura cu toate primăriile din județ, fiecare participând în funcție de posibilități. Aceasta a mai spus că după ce va fi implemendat proiectul privind managementul integrat al deșeurilor din județul Dolj, există speranțe că nu vor mai exista mari probleme cu gunoiul.

Pentru județul Dolj, există un necesar de 15.000 de saci și 5.000 de mănuși, la nivelul municipiului Craiova transportul fiind asigurat de RAT Craiova, cu aproximativ 20 de autobuze.

 

 

 

Articolul precedentCartierul chinezesc din Craiova va fi construit de ANL. Proiectul fusese stopat anul trecut, după doi ani de întârzieri
Articolul următorCei mai mulți candidați admiși la Școala de Poliție Câmpina sunt din județul Dolj