Cartierul chinezesc din Craiova, proiect început în mandatul Olguţei Vasilescu şi abandonat din cauza mai multor întârzieri, va fi finalizat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat că a semnat un contract cu ANL, care va prelua terenul şi construcţiile deja existepte pe strada Caracal.

„Am semnat astăzi împreună cu directorul ANL, Andrei Cosmin Țurcanu, contractul de preluare al terenului și construcțiilor din strada Caracal unde se va construi Cartierul Nicolae Romanescu (fostul cartier chinezesc). Astfel, toate procedurile pentru continuarea costruirii acestor locuințe au fost îndeplinite. Craiovenii pot începe să facă demersurile necesare contractării de apartamente în acest nou cartier al Craiovei“, a afirmat Genoiu.

În urmă cu un an, Primăria Craiova a decis să nu mai prelungească termenul chinezilor de la Shandong Ningjian Construction Group Investment Romania, care ar fi trebuit să construiască un cartier de peste 1.800 de locuinţe în oraş, asiaticii susţinând că ies din afacere cu o pierdere de opt milioane lei şi că în maximum o lună ar fi reuşit să obţină finanţarea pentru a începe construcţia.

Noul cartier de locuințe din Craiova urma să fie construit pe un teren al Armatei, transferat Primăriei Craiova la a cărei conducere se afla actualul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Transferul terenului s-a făcut, prin Hotărâre de Guvern, cu condiția ca Ministerul Apărării Naționale (MApN) să primească, în vederea cumpărării, în acest cartier, 250 de locuințe. Terenul respectiv are o suprafață de 67.511 mp, iar municipalitatea craioveană l-a concesionat firmei chineze Shandong Ningjian Construction Investment pentru o perioadă de 49 de ani, pentru a construi pe acesta un cartier cu aproximativ 1.800 garsoniere şi apartamente, grădiniţă, magazine, farmacie, cabinete medicale, sală de fitness, dar şi piscină.

Prețul unei locuințe în acest cartier ar urma să pornească de la 21.500 euro. Lucările la cartier au început în luna martie 2015, iar până acum au fost realizate în proporție de 10%.

Articolul precedentAdolescenți cercetați pentru furturi din mașini parcate în Craiova. Tinerii au sustras portofele cu bani și acte
Articolul următorPrimarii din Dolj, dezinteres față de acțiunile de curățenie. Unii au refuzat categoric să strângă gunoaiele din comună