O piață volantă va funcționa în Craiova, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu şi intersecţia cu bulevardul Ştirbei Vodă din oraș urmând să devină loc de vânzare a produselor agricole şi agroalimentare tradiţionale, la preţuri de producător.

Pentru realizarea acestui obiectiv, SC Pieţe şi Târguri SRL Craiova solicită Consiliului Local aprobarea unui regulament de organizare și funcţionare, proiectul ajungând pe masa consilierilor locali la ședința de joi.

Piaţa volantă va funcţiona pe Calea Unirii, sâmbăta și duminica, între orele 08.00 şi 13.00, spațiul fiind exclusiv pentru comercializarea produselor agricole şi agroalimentare tradiţional.

„Scopul este valorificarea şi desfacerea produselor agricole şi agroalimentare tradiţionale la preţuri de producător, precum şi susţinerea producătorilor privind comercializarea directă a produselor obţinute în fermele şi gospodăriile proprii. De asemenea, pieţele volante mai au ca scop şi încurajarea cumpărătorului de a consuma produse autohtone, tradiţionale, locale şi sănătoase, în detrimentul produselor aduse din import“, se arată în raport.

Conform reprezentanţilor Primăriei Craiova, în cele două zile mesele vor fi amplasate chiar pe stradă, circulaţia rutieră pe sectorul de drum mai sus menţionat (între New York şi Casa Căsătoriilor) urmând să fie închisă.

În ceea ce privește tariful, fiecare producător sau agent economic care dorește să-și expună la vânzare produsele în piețele volante va plăti 10 lei/mp/zi.

Articolul precedentDoi bărbaţi din Olt au furat 56 de tone de aluminiu din Dolj. Au fost reţinuţi de poliţişti
Articolul următorO nouă șansă pentru studenții și absolvenții interesați de găsirea unui loc de muncă. Târg de joburi la Universitatea din Craiova