Centenarul Marii Uniri va fi sărbătorit și la Craiova, primăria organizând o serie de evenimente, sâmbătă, începând de la ora 10.00.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, acțiunile se vor derula atât în aer liber, în centrul municipiului, cât și în anumite instituții din subordine.

Programul pentru 1 Decembrie este următorul:

Între orele 10.00 – 11.30: Str. A. I. Cuza, în fața Primăriei: Ceremonial militar-religios, paradă militară, spectacol;

Ora 13.00: Vizionare Documentarul: Marea Unire – România, la 100 de ani / PRODUCTIE AGERPRES – Sala de Consiliu a Primăriei Craiova;

Expoziția: Poloneze și românce care au schimbat lumea / Holul Primăriei Craiova, organizată de Primăria Craiova, cu sprijinul Institutului Polonez și Centrului Cultural Polonez din Craiova.

Ora 18.00: Retragere cu torţe pe traseul Teatrul Naţional Marin Sorescu – Primăria Craiova

Între Orele 18.30 – 20.00: Spectacol Tudor Gheorghe „Tot ce-i românesc nu piere” – Filarmonica Oltenia

Între Orele 20.30 – 21.30: Poem simfonic „Unirea cea Mare”, spectacol-eveniment realizat de Opera Română Craiova – Sala Polivalentă. Pe scenă vor urca, spre a încânta publicul, Fuego, Dinu Iancu Sălăjanu, Gheorghe Roșoga și Cristina Scarlat.

„Momentul ceremonialului și al paradei militare va fi unul impresionant ca număr de militari și echipamente, asigurate de Ministerul Apărării Naționale, Jandarmeria Română, ISU, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală Craiova. Sâmbătă dimineața, craiovenii vor avea ocazia să retrăiască momente istorice urmărind parada a peste 600 de militari de la unitățile specifice fiecărui tip de armă din Ministerul Apărării Naționale și din sistemul național de siguranță, dar și defilarea de echipamente de tehnică militară, cu peste 65 de vehicule de la Ministerul Apărării Naționale și celelalte instituții din sistemul national de siguranță. Un moment inedit pentru ceremonialul din Craiova dedicat Zilei Naționale a României îl va constitui defilarea a două plutoane echipate în ținute militare specifice celor două războaie mondiale din secolul XX.”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Alte evenimente organizate de instituțiile din subordinea Primăriei Craiova sunt:

Vernisajul expozitiei de arte vizuale: „CRAIOVA acum 100 de ani” – orele 14:00- 16:00, „Galeria Vollard” Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Moș Crăciun și spiridușii își deschid pentru două zile ateliere de creație în Fabrica de povești electroColibri, sub genericul Renii lui Moș Crăciun, și își pun la lucru ucenicii din Teatrul Colibri Craiova. Atelierul lui Moș Crăciun, coordonat de Andreea Melinescu și Andreea Stoica, va fi deschis la orele 10:00, 11:00 și la 12:00, iar duminică – 2 decembrie, la orele 11:00 și 12:00.

Tot sâmbătă, dar la orele 13:00, 14:00 și 15:00 copiii sunt așteptați să fie Spiriduși pentru o zi, în atelierul coordonat de Adriana Teodorescu și Laura Pumnea, iar la orele 16:00, 17:00 și 18:00 vor descoperi Povești pentru Moș Crăciun, la atelierul coordonat de Geo Dinescu și Marin Fagu. Un atelier durează o oră, iar prețul pentru acesta este 10 lei.  Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri.

Ziua Națională a României vine și cu Porți Deschise în Fabrica de povești electroColibri, în intervalul orar 10:00 – 19:00. Teatrul Colibri va putea fi vizitat și duminică, 2 decembrie 2018, între orele 10:00 – 13:00.

Articolul precedentStadionul „Ion Obemenco” din Craiova va fi pe strada „Ilie Balaci”. Consilierii au aprobat proiectul
Articolul următorFOTO. Centenarul Marii Uniri, marcat la Craiova. Paradă militară, uniforme medievale și harta României „formată” din tineri