Craioveni de toate vârstele au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţa, în centrul municipiului pentru a participa la acțiunile prin care s-a marcat Centenarul Marii Uniri, la eveniment fiind prezenți și parlamentarii doljeni în frunte cu vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda și cu Lia Olguța Vasilescu, deputat.

Manifestările au debutat cu slujba susţinută de un sobor de preoţi, moment urmat de alocţiunile prefectului de Dolj, Narcis Purcărescu, președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa și a primarului Craiovei, Mihail Genoiu.

Din program nu a lipsit depunerea de coroane cu flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza amplasată în fața Primăriei Craiova.

Cel mai așteptat moment al evenimentelor s-a dovedit a fi, însă, cel al paradei militare, impresionant ca număr de militari și echipamente asigurate de Ministerul Apărării Naționale, Jandarmeria Română, ISU, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală Craiova.

Craiovenii au avut ocazia să retrăiască momente istorice urmărind parada a peste 600 de militari de la unitățile specifice fiecărui tip de armă din Ministerul Apărării Naționale și din sistemul național de siguranță, dar și defilarea de echipamente de tehnică militară, cu peste 65 de vehicule de la Ministerul Apărării Naționale și celelalte instituții din sistemul national de siguranță.

Un moment inedit pentru ceremonialul din Craiova l-a constituit defilarea a două plutoane echipate în ținute militare specifice celor două războaie mondiale din secolul XX.

La finalul manifestărilor, un grup de copii și tineri au oferit un moment artistic, organizându-se și formând harta României.

 

Articolul precedentPeste 600 de militari pe străzile Craiovei, spectacole și ateliere pentru copii, în programul Zilei de 1 Decembrie
Articolul următorS-au semnat contractele pentru primele două tronsoane din Drumul Expres Craiova-Pitești