Contractele pentru construirea celor două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Pitești au fost semnate luni, la Craiova, de către Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), 58 de kilometri de șosea urmând a fi construți dintr-un total de 121 de kilometri cât prevede întregul proiect.

Conform contractelor, primele două tronsoane sunt încredinţate firmelor Trevio Scavi (Italia) – 17,7 kilometri şi respectiv asocierii de firme româneşti SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL – 39,85 kilometri.

Potrivit informării CNAIR, primul tronson are ca punct de pornire desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final interferenţa cu judeţul Olt, urmând a traversa localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, pentru a face joncţiunea cu tronsonul doi, care la rândul său traversează localităţile, Balş, Bîrza, Piatra-Olt, Slătioara, Milcov, Valea Mare.

Primul tronson va avea o lungime de 17 kilometri și o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA, iar cel de-al doilea are o valoare estimată a contractului, fără TVA, de 671,388,626.66 lei.

Potrivit directorului Narcis Neaga, durata contractului este de 96 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti va avea o lungime de 121 de kilometri, având o valoare estimată de 3,7 miliarde euro, fără TVA.

Articolul precedentFOTO. Centenarul Marii Uniri, marcat la Craiova. Paradă militară, uniforme medievale și harta României „formată” din tineri
Articolul următorClaudiu Manda, referitor la drumul expres Craiova-Pitești: „Ne-am dori și ca perioada de proiectare și execuție să nu se încadreze în maximum perioadei din contract”