O parte din Bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova, mai exact porţiunea pe care se află Stadionul „Ion Obemenco” şi Sala Polivalentă, va purta numele marelui fotbalist „Ilie Balaci”, proiectul de hotărâre fiind aprobat în Ședința de Consiliu Local care a avut loc joi.

Potrivit hotărârii de consiliu local, craiovenii din zonă nu vor suporta cheltuielile presupuse de această decizie, respectiv schimbarea actelor de identitate şi a certificatelor de nomenclatură stradală, aceste cheltuieli urmând a fi suportate de municipalitate.

„Se aprobă schimbarea parțială a denumirii bd.Știrbei Vodă, în bd.Ilie Balaci, pe tronsonul străzii, cuprins între intersecţia cu bd.1 Mai şi intersecţia cu strada Bucovăţ. Art.2. Cheltuielile pentru producerea şi eliberarea actelor de identitate, necesare a fi schimbate, ca urmare a modificării denumirii aprobate la art.1, vor fi suportate de la bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova. Art.3. Se aprobă scutirea de la plata taxelor aferente eliberării certificatelor de nomenclatură stradală, inclusiv cele în regim de urgenţă, pentru imobilele ale căror adrese se vor modifica potrivit schimbării denumirii aprobate la art.1 din prezenta hotărâre” se arată în hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Secretara Primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu, a menționat că s-a luat legătura și cu cei de la Autoritatea Electorală Permanentă și că dacă actele nu vor fi gata până la primele alegeri va fi trecută, în paranteză, noua denumire a străzii.

„Nimeni nu va avea probleme. Costurile le vom suporta noi, municipalitatea. Este vorba despre schimbarea actelor celor care locuiesc la casă și la blocurile din zonă”, a spus Miulescu.

Articolul precedentTrei polițiști din Dolj au primit distincții pentru activitatea derulată. Aceștia au salvat copii și bătrâni dispăruți de acasă
Articolul următorPeste 600 de militari pe străzile Craiovei, spectacole și ateliere pentru copii, în programul Zilei de 1 Decembrie