Peste 1.300 de elevi din Dolj vor susține examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, probele fiind programate între 20 și 31 august.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, în această sesiune dau examen elevii care nu s-au prezentat sau care nu au promovat în prima sesiune, cea din vară, dar și absolvenți ai promoțiilor anterioare care nu au reușit să obțină notă de trecere.

La nivelul muicipiului Craiova au fost formate trei centre de examinare, respectiv Colegiul Național „Ștefan Odobleja”, unde sunt înscriși nu mai puțin de 409 candidați, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, având arondați 467 de candidați și Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu”, cu 440 de înscriși. În total, 1.316 elevi vor susține acest examen.

Sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Referitor la probele orale, acestea vor demara cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În Dolj, acestea se vor susține la Colegiul Național „Ștefan Odobleja”, după cum a mai spus Lițoiu.

Articolul precedent800 de locuri de muncă, la cules de căpșune, în Spania. Doljenii interesați, așteptați la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj
Articolul următorAutoritățile continuă depoluarea pârâului de la Cârcea, după deraierea marfarului. Întăriri de la Cluj