Doljenii interesați de locurile de muncă de peste hotare au la dispoziție oferta unui angajator spaniol, fiind disponibile 800 de posturi, la cules de căpșune, pentru începutul anului viitor.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, nu se cere experiență pentru aceste locuri de muncă, cei interesați urmând să înceapă lucrul la începutul lunii februarie 2019. „Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Dolj, promovează oferta unui angajator din Spania de 800 locuri de muncă sezoniere, dintre care 400 locuri pentru femei şi 200 de locuri pentru cupluri, în agricultură pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019. Nu se solicită experiență, durata contractului de muncă fiind de aproximativ 3 luni și se va derula în perioada 1 februarie – 31 mai 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 39 ore/săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 fiind zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica”, a menționat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu.

Aceasta a mai spus că există o perioadă de probă, de 15 zile, salariul oferit fiind  de 40,43 euro brut/zi. Cazarea este gratuită, iar lucrătorul va plăti 1 euro/zi reprezentând plata utilităților. „Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din primul salariu al angajatului. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este plătită de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport”, a completat Ghercioiu.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Dolj din Craiova, termenul limită fiind data de 20 noiembrie 2018.

 

Articolul precedentTrenurile au întârzieri de peste două ore din cauza marfarului deraiat la Cârcea
Articolul următorPeste 1.300 de elevi din Dolj, în febra pregătirilor pentru examenul de bacalaureat din toamnă