Doljenii interesați de locurile de muncă peste hotare au la dispoziție, în această perioadă, peste 1.500 de joburi, cele mai multe fiind oferite în agricultură, în Spania.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj, pentru Reţeaua EURES România pune la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, 1.517 joburi în Uniunea Europeană.

Cele mai căutate meserii sunt în domeniul agricol și în construcții. Cei care stăpânesc bine aceste meserii pot câştiga importante sume în euro.

„Cele mai multe locuri de muncă sunt în Spania. Este vorba despre 1.007 locuri de muncă pentru muncitori necalificați, în agricultură, la cules de căpșuni, tehnician turbine eoliene, tehnician reparații țevi, muncitor șantier naval și agricultor. Angajatorii din Marea Britanie oferă 160 de locuri de muncă pentru îngrijitor persoane la domiciliu, lucrător în agricultură și infirmier. Și în Olanda sunt disponibile 121 de locuri de muncă. Aici de caută lucrători în sere, asistent manager, lucrător în fabrica de alimente sau lucrător în grădinărit”, a menționat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Doljenii pot solicita informaţii suplimentare şi detalii despre oferte de la  consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj sau pot accesa portalul Eures Romania, www.eures.anofm.ro . Pe acest site pot vizualiza toate ofertele de locuri de muncă din spaţiul Uniunii Europene precum şi detalii despre fiecare ofertă în parte.

Articolul precedentMăsuri speciale în școlile și grădinițele din Dolj pentru prevenirea apariției gripei
Articolul următorNoi investiții la Aeroportul Internațional din Craiova. Se extind terminalele, urmând și o construcție cu fonduri europene