Cele două terminale, de plecări și sosiri, ale Aeroportului Internațional Craiova fac obiectul unui proiect de extindere a spațiului, autoritățile având în lucru și documentele pentru construirea unui terminal nou.

Potrivit șefului administrației județene, Ion Prioteasa, se impune extinderea celor două terminale întrucât sunt zile când în actualul spațiu ajung și 600 de persoane.  De asemenea, sunt șanse, ca anul acesta, noi companii aeriene să vină pe aeroportul din Bănie.

„Au fost purtate discuții și încă se dicută cu Turkish Airlines pentru o cursă spre Istanbul. Este ceva mai greu pentru că Turcia nu este în Uniunea Europeană, dar avem discuţii și le avem și cu alte companii. Vom vedea ce rezolvăm. Vom demara, de asemenea, procedurile pentru extinderea celor două terminale, de plecări şi de sosiri. Sunt zile când aglomerația își spune cuvântul și trebuie făcută această extindere. Este greu când 500, 600 de persoane vin să se îmbarce într-un spaţiu foarte mic, iar noi va trebui să mărim acest spațiu. Ne extindem peste actualele parcări pe care le avem la terminalul de plecări şi vom face alte parcări noi”, a precizat Prioteasa.

În lucru este, potrivit președintelui CJ Dolj, și un proiect în valoare de 76 de milioane de euro care prevede construirea unui terminal nou pe aeroport, proiect din Masterplanul de drumuri al României. Sunt prinse aici amenajări de drumuri perimetrale, împrejmuiri noi, sisteme video şi tot ceea ce înseamnă siguranța unui zbor.

Până în prezent, Consiliul Județean Dolj a alocat deja 2,3 milioane de lei pentru dotarea terminalelor cu aparatură modernă, sisteme și echipamente specifice (detectoare de metale, alimentatorul cu apă potabilă pentru aeronave și vehiculele pentru cărucioarele de bagaje).

Articolul precedentPeste 1.500 de locuri de muncă în străinătate. Doljenii pot opta pentru oferta angajatorilor spanioli
Articolul următorFurt din magazia unei primării din Dolj. Cei doi bărbați au sustras și camera video din stâlp pentru a nu fi observați