Medicii școlari și cadrele didactice din județul Dolj sunt obligați să implementeze, începând de luni, o serie de măsuri care să prevină apariția gripei în rândul elevilor și preșcolarilor, adresa cu privire la aceste reguli fiind transmisă în teritoriu după ce DSP Dolj a direcționat-o către Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

În ceea ce privește măsurile de care medicii și profesorii trebuie să țină cont, acestea privesc atât legătura cu elevii cât și curățenia/dezinfecția unităților școlare.

Potrivit DSP Dolj, se impune realizarea triajului epidemiologic zilnic în colectivitățile unde nu există personal medical școlar de către cadrul didactic de la prima ora și raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire sau focarelor înregistrate la nivelul unităților de învățământ.

În cel de-al doilea rând este necesară colaborarea cu personalul medical de la cabinetul medical școlar, acolo unde există, pentru asigurarea normelor de igienă personală atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi/preșcolari (spălat pe mâini, evitarea aglomerărilor, repaus la domiciliu în cazul observării semnelor de boală, folosirea șervețelelor umede și uscate).

De asemenea, spun reprezentanții DSP Dolj, se impune intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție (după fiecare pauză școlara la grupurile sanitare și pe holuri și după ore în toate spațiile), deschiderea largă a ferestrelor prin aerisire în timpul pauzelor școlare, ștergerea suprafețelor (bănci, clanțe) cu soluții dezinfectante.

De menționat că gripa se transmite cel mai rapid în colectivitate, iar copiii sunt cei mai  vulnerabili. Este extrem de contagioasă, spun specialiștii, fiind mult mai periculoasă pentru copii decât răcelile obișnuite.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentInformare meteo. Ninge în judeţul Dolj, marţi şi miercuri
Articolul următorPeste 1.500 de locuri de muncă în străinătate. Doljenii pot opta pentru oferta angajatorilor spanioli