AGRI, TURKEY - NOVEMBER 1: A woman walks during snowfall in Agri, Turkey on November 1, 2016. Orhan Gungor / Anadolu Agency

O informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte şi polei, valabilă pentru intervalul 22 ianuarie 5.00 – 23 ianuarie 14.00, a fost emisă de meteorologi. Informarea vizează mai multe judeţe din ţară printre care şi Doljul.

Meteorologii spun că, în intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Totodată, vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65-80 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

„Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului”, se mai arată în informare.

Articolul precedentȘoferul care a distrus Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Craiova, pus sub control judiciar
Articolul următorMăsuri speciale în școlile și grădinițele din Dolj pentru prevenirea apariției gripei