Doljenii care au nevoie pot cumpăra retroactiv, până la finele acestui an, vechime în muncă. Persoanele respective trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a beneficia de această lege, respectiv să nu fie asigurate şi să nu se afle la limită de vârstă pentru pensionare.

Unei persoane i se permite să cumpere, potrivit Danielei Licu, directorul Casei Judeţene de Pensii Dolj, maximum cinci ani de vechime. Pentru toată această perioadă, doljenii scot din buzunar aproximativ 18.000 de lei.

În Dolj, anul acesta au fost încheiate peste 1.100 astfel de contracte.

„Pot cumpăra această vechime retroactiv persoanele care anul acesta, luna aceasta, nu au îndeplinit condițiile de limită de vârstă și nici nu au calitatea de asigurat. Astfel trebuie îndeplinite două condiții: să nu ai calitatea de asigurat și să nu ai vârsta limită de pensionare. Vechime în muncă se poate cumpăra pentru perioada pe care o persoană o dorește. De exemplu, dacă în ultimii cinci ani, în 2014 de exemplu au fost patru luni când o persoană nu a avut contract de muncă și nu a fost nici asigurat, poate cumpăra vechime în muncă pentru acel interval de patru luni. Consider că această lege este benefică”, a explicat directorul CJP Dolj.

Articolul precedentUn tânăr din comuna Drănic face doi ani de pușcărie pentru furt de energie electrică
Articolul următorFocuri de armă la Pieleşti, pentru prinderea unor hoţi de maşini. Doi dintre ei au reuşit să fugă pe câmp – FOTO&VIDEO