Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc dintr-o gospodărie din satul Comănicea, comuna Secu, judeţul Dolj, potrivit informaţiilor oficiale remise de ANSVSA.

Sursa citată menţionează că apariţia virusului a fost confirmată, marţi, de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

„Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din județul Dolj s-a întrunit în această dimineață, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului“, se arată într-un comunicat remis de ANSVSA.

Până la acest moment, nu au mai fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploatații de tip comercial, de pe raza județului, potrivit sursei citate.

Articolul precedentAnchetă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova după ce părinții se plâng de condițiile precare de la Pediatrie-VIDEO
Articolul următorComentariu: Despre goange și imaginația bogată a ziariștilor din Craiova