O serie de verificări au fost demarate de către DSP Dolj, la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova, pe Secția Pediatrie II, după ce realitateadecraiova.net a prezentat informații și mai multe filmulețe din care rezultă că saloanele sunt invadate de gândaci, părinții micuților care se tratează aici fiind nevoiți să îi vegheze întreaga noapte.

Inspectorii din cadrul DSP Dolj verifică dacă reprezentanții unității sanitare respectă ritmul impus prin contract cu privire la efectuarea dezinsecției. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, acest contract există, foarte important fiind ca planul de dezinsecție să fie respectat.

„Cei de la Compartimentul Control Unități Sanitare efectuează o verificare la nivelul acestei secții și se urmărește modul în care se respectă programul de dezinsecție și dezinfecție al spitalului. Există un anumit ritm care trebuie respectat. Asta vrem să vedem acum. Pentru că dacă se respectă ritmul și aceste insecte tot apar trebuie luate alte măsuri”, a declarat Popescu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova, pe Secția Pediatrie II, în urma apariției informațiilor și filmulețelor din care rezultă că saloanele sunt invadate de gândaci. Tatăl unui copil, în vârstă de un an şi patru luni, care a fost internat, duminică, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă reclamă condiţiile de aici. Bărbatul a postat, pe Facebook, o fotografie în care se vede cum soţia şi copilul său dorm înghesuiţi într-un pătuţ vechi, imediat alte mămici povestind experiențele pe care le-au avut pe această secție.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, nu a putut fi contactat nici marți pentru a oferi un puct de vedere în acest caz.

Articolul precedentFOTO. Șobolani, șoareci și munți de gunoaie la majoritatea ghenelor din cartierul Craiovița Nouă
Articolul următorPesta porcină africană, confirmată în judeţul Dolj