12 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri, de poliţiştii doljeni, în localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, la locuinţele unor bărbaţi bănuiţi de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani au fost conduşi la audieri.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2018, persoanele în cauză ar fi vânat animale, în zona localităţilor Pleniţa, Unirea şi Moţăţei, folosind în acest sens arme de vânătoare şi câini din rasa ogar sau metis de ogar.

Poliţiştii au găsit, la locuinţele percheziţionate, 81 kilograme de carne de căprior în carcasă, 22 de iepuri, 77 de cartuşe de vânătoare cu alice, o puşcă cu aer comprimat, 155 de diaboluri, nouă proiectoare şi 100 de pachete de ţigări provenite din contrabandă, bunuri care au fost confiscate de poliţişti.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 16 câini din rasa ogar sau metis de ogar, care au fost găsiţi la locuinţele celor în cauză şi cu privire la care existau indicii că ar fi fost folosiţi la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic.

Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, din localităţile Moţăţei, Unirea şi Pleniţa, au fost conduşi de poliţişti, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri.

„În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă cu produse din tutun. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Ordine Publică, Poliţiei Municipiului Băileşti, Poliţiei Municipiului Calafat, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Articolul precedentCJ Dolj, acord de înfrăţire cu oraşul Cimişlia din Republica Moldova
Articolul următorDoljenii din comuna vecină cu satul Comănicea au trecut și ei la sacrificarea porcilor: „Cu o lună și ceva mai devreme, dar nu riscăm să îi pierdem”