Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și președintele Consiliului Raional Cimișlia, Iovu Bivol, au semnat miercuri, în plenul ședinței CJ, acordul de înfrățire între cele două unități teritorial-administrative, cu acest prilej fiind exprimată deschiderea pentru colaborare în identificarea și implementarea unor proiecte comune.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, înainte de semnarea actelor care să ateste înfrățirea, a avut loc și o întîlnire în cadrul căreia șeful administrației județene doljene a vorbit despre strategiile de dezvoltare a județului Dolj.

„Ne bucurăm ca, în aceste zile, să avem în județul nostru doi oaspeți importanți din conducerea Consiliului Raional Cimișlia, instituție cu care am semnat, astăzi, un acord de înfrățire, deschizând astfel calea pentru colaborare într-o serie de domenii, de la cultură și sănătate la educație și economie. Desigur că fundamentul viitoarelor inițiative comune trebuie să includă și un schimb de experiență, un transfer de bune practici la nivel administrativ. De aceea, înainte de ședința Consiliului Județean, am stabilit o întâlnire cu domnul președinte Iovu Bivol și domnul vicepreședinte Gheorghe Netedu, un bun prilej pentru a prezenta cât mai detaliat principalele direcții strategice pe care le-am adoptat și urmărit pentru a asigura dezvoltarea zonei noastre, precum și modalitățile în care am acționat.

Accentul s-a pus pe rolul major pe care îl joacă accesul la finanțarea din fonduri europene, care, așa cum le-am precizat și oaspeților noștri, a permis o accelerare vizibilă a evoluției în mai multe sectoare gestionate de CJ, prin crearea sau modernizarea unor obiective emblematice”, a declarat Prioteasa.

Acest acord de înfrățire se dorește a genera beneficii ambelor părți, potrivit lui Ion Prioteasa.

„Am trecut în revistă și alte investiții pe care, tot cu ajutorul fondurilor europene, le-am realizat în domenii esențiale pentru comunitate, fie că vorbim despre sănătate, despre asistență și protecție socială, fie despre cultură și punerea în valoare a potențialului turistic. Am convenit cu invitații noștri să aprofundăm discuțiile în perioada imediat următoare și să identificăm proiecte concrete pe care să le implementăm în comun, pentru că ne dorim ca acest acord de înfrățire să genereze cât mai multe efecte benefice în viețile locuitorilor din județul nostru și din raionul Cimișlia”, a conchis președintele CJ Dolj.

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență Craiova, amendat cu 5.000 de lei din cauza mizeriei de la Pediatrie
Articolul următorPercheziţii la braconierii din Dolj. Poliţiştii au confiscat 16 câini ogari – FOTO