Patru bărbați, trei din Craiova și unul din Târgu Jiu, cu vârste cuprinse între 39 și 47 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, joi, de procurorii DIICOT, iar în cursul zilei de astăzi, toți 4 urmează a fi prezentați unei instanţe cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzaţi de infracţiuni informatice.

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, joi, 10 percheziţii, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi săvârşit infracţiuni informatice, din judeţele Dolj, Gorj şi Prahova. Au fost ridicate echipamente şi dispozitive susceptibile a fi utilizate la realizarea unor activităţi de tip skimming.

Potrivit anchetatorilor,  grupul infracţional ar fi fost constituit în vara anului 2013, iar membrii acestuia ar fi expediat în Mexic, către alte persoane, colete ce conţineau aparatură de skimming, cu scopul de a fi utilizată la falsificarea de instrumente de plată electronică pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar.

„În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, punerea în circulaţie de valori falsificate, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos“, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Dolj.

Articolul precedentCeartă între consilierii locali craioveni din cauza gazonului de pe stadion
Articolul următorMehedințean prins cu arme la vânzare (FOTO)