Întreținerea gazonului Stadionului Municipal din Craiova a dat naștere la o serie de discuții contradictorii între consilierii din Cadrul Consiliului Local Craiova. La ședința din această lună, consilierii liberali și cel de la ALDE au adus în atenție faptul că Primăria Craiova, prin RAADPFL Craiova, pe umerii căreia cad lucrările de întreținere a stadionului, are prea multe obligații și prea puține drepturi.

Consilierul local din partea ALDE, Dumitru Mănescu, consideră că utilizatorul acestui arenei are prea multe drepturi, fiind scutit însă de obligații. „Am avut de aprobat un caiet de sarcini pentru întreținerea gazonului de pe stadionul din Complexul Sportiv. Am citit acest caiet de sarcini de două, trei ori și  am ajuns la concluzia că ori nu știți să întocmiți un caiet de sarcini, ori sunteți rău intenționați. Analizând câteva puncte din acest caiet de sarcini aflăm că finanțarea lucrărilor este de la bugetul local. Nu este pe gustul meu. Aș fi vrut să găsim alte surse de finanțare. Mai departe, la capitolul privind drepturile și obligațiile, observăm că CL Craiova are doar obligații. Se specifică în acest caiet de  sarcini că pentru o imagine bună a acestui obiectiv din Craiova, CL Craiova trebuie să accepte propunerile operatorului. Nu se spune că ar fi indicată o analiză, ci că trebuie. Nu este firesc așa ceva. Să avem doar obligații. În schimb, utilizatorul are doar drepturi”, a menționat Mănescu.

La rândul său, consilierul liberal Marian Vasile a anunțat faptul că toți cei șase consilieri PNL au votat împotriva acestui proiect, existând nemulțumiri cu privire la faptul că utilizatorul Stadionului Municipal Craiova, respectiv CSU Craiova, are o serie de drepturi și nu prea are obligații. „Nu este firesc ca toți craiovenii, plătitori de taxe și impozite, să suporte aceste tarife de întreținere a stadionului și doar una dintre echipe să fie lăsată să joace aici. În momentul în care tu colectezi bani de la toți craiovenii, dar o parte dintre ei nu poate veni să își susțină echipa favorită, nu este corect. Țin să vă amintesc că acest oraș are două echipe și trebuie să ținem cont de acest lucru”, a mai spus Vasile.

Chiar și fără votul liberalilor, proiectul a trecut în ședința de Consiliu Local Craiova, caietul de sarcini pentru întreținerea gazonului fiind aprobat.

Articolul precedentSistem de autoservire ca la supermarket, într-o piaţă de legume din Slatina
Articolul următorPatru bărbaţi reţinuţi de DIICOT Craiova pentru infracţiuni informatice