Un echipament de testare COVID-19 şi 3.000 de teste au fost donate, miercuri, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, de către reprezentanții Companiei Reloc. 

Aparatul și testele au fost predate conducerii unității medicale de către prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, şi Graţian Călin, preşedintele Consiliului de Administraţie Reloc SA.

Acest echipament poate procesa până la 86 de teste pe oră, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Teodor Sas, managerul unităţii spitaliceşti a spus că acest aparat este foarte util, mai ales că pe lângă testarea COVID-19, va putea fi folosit şi pentru alte teste medicale, cum ar fi tiroidă, fertilitate, fibroze hepatice, markeri cardiaci sau metabolism.

Echipamentul de ultimă generaţie produs în Shenzhen, China, este acreditat de Ministerul Sănătaţii din China, Shenzhen Lifotronic Technologies, firma producătoare, numărându-se printre cele mai mari firme de echipamente de testare, cercetare și dezvoltare a sistemelor imunologice de electrochemiluminiscenţă.

Metoda de testare făcută prin Lifotronic eCL-8000 pentru COVID-19 este inclusă în Protocolul de diagnosticare şi tratament a infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 emis de autorităţile chineze, putând procesa până la 86 de teste/oră. Primul rezultatul este gata în 18 minute.

Articolul precedentPrins că nu respecta izolarea la domiciliu, un tânăr din Filiași a fost dus într-un centru de carantină din Craiova
Articolul următorDolj: Femei din Calafat trimise în judecată pentru fals în declarații. Au ascuns date despre măsura izolării la domiciliu când au ajuns la spital