Reprezentanții administrației din județul Dolj au solicitat, luni, aprobarea amenajării unei noi gropi de gunoi, a doua din județ, după ce discuțiile și negocierile cu reprezentanții Eco Sud nu au dus la niciun rezultat. Cererea este în analiză, la Ministerul Mediului, Consiliul Județean Dolj propunând în acest sens un teren, de 14 hectare, pe raza comunei Sopot.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că până se va aproba amenajarea acestei gropi de gunoi, deșeurile vor fi duse, cel mai probabil în județul Olt, indiferent de nivelul costurilor pe care le implică acțiunea.

„În ceea ce privește situația deșeurilor din județul Dolj, în cursul zilei de luni am fost la București, cu o echipă importantă, cu reprezentanți ai CJ Dolj, ai Primăriei Craiova, ai Prefecturii Dolj, cu cei din cadrul ADI Eco Dolj, cu reprezentanți ai Agenției de Mediu Dolj, ai Eco Sud-ului și am dezbătut această problemă cu care nici Ministerul Mediului nu s-a mai confruntat până acum. Sunt multe probleme în țară, dar nu așa, nu cât de gravă este cea de la Craiova. Noi avem un proiect foarte mare, deja stabilit, partenerii de la Ecosud dorind alte tarife și dacă este posibil să plătim și ceva retroactiv pentru celulele care s-au închis acum, ceea ce nu puem să facem. Nu putem modifica nimic din acest proiect. După ore întregi de discuții, luni, CJ Dolj a adresat o cerere doamnei viceprim-ministru prin care să se aprobe pentru județul Dolj o adoua groapă de gunoi permanentă, undeva în județul Dolj. Problema este în studiu, formal am primit mai multe asigurări, vom vedea și luni când doamna viceprim-ministru ajunge la Craiova. Dacă se va aproba, CJ Dolj va trece cu toată forța la realizarea obiectivului, să avem a doua groapă de gunoi în județ. Și astfel vom amenaja și stația de tratare pe care suntem obligați să o facem, o investiție de peste 25 milioane de euro. Până se face această groapă trebuie să găsim o soluție să ducem gunoiul într-o altă locație, eventual la Olt, cu orice cost pe care îl implică. Trebuie să coatem județul din această situație foarte dificilă în care află, sănătatea populației fiind pusă în pericol”, a declarat Prioteasa.

În luna februarie, Consiliul Județean Dolj a anunțat Eco Sud despre faptul că vor sosi la groapa de gunoi mașini cu deșeuri din județ, la începutul lunii martie, societatea nepermițând accesul acestora, după cum a mai anunțat Prioteasa.

Autoritățile județene au găsit și un teren pentru amenajarea stației de tratare și a celei de-a doua gropi de gunoi, pe raza comunei Sopot.

„A fost identificată o suprafață de 14 hectare de teren pe raza comunei Sopot, departe de localitate, undeva între dealuri. Considerăm că acolo ar putea să fie amenajată stația de tratare și cea de-a doua groapă de gunoi”, a conchis Prioteasa.

Articolul precedentFlash mob și jocuri sportive pentru persoanele cu Sindromul Down, în fața teatrului din Craiova
Articolul următorZeci de mii de petarde găsite în casa unui doljean, în urma unei percheziții. Tânărul are dosar penal