Tineri cu sindromul Down din Craiova, Băilești și București, alături de părinți, prieteni, studenți și profesori din cadrul Universității Craiova vor organiza, în data de 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down,  un flash mob pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Potrivit organizatorilor, data de 21 martie este o zi de conștientizare globală, care a fost observată oficial de către Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 2012.

Evenimentul își propune, mai spun organizatorii, să aducă în atenția comunității din Craiova, abilitățile adulților cu sindrom Down „pentru a clarifica faptul că nimeni nu ar trebui lăsat în urmă”.

„Acţiunea va fi stradală și constă în două etape: <<Cetățean ca tine>>, un flash mob prezentat de 150 de persoane, tineri cu sindrom Down din Băilești, Craiova și București, studenți și profesori voluntari din cadrul Universității din Craiova, părinți și prieteni și cea de-a doua, <<Nu lăsa pe nimeni în urmă>>, respectiv lecție deschisă de tango, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să interacționeze cu tinerii cu sindrom Down, jocuri sportive incluzive; festivitatea de premiere a participanților cu sindrom Down. Craiovenii sunt invitați să contribuie cu valoarea unui tricou, şepcci sau cafele la susținerea activităților organizate de ALDO-CET în beneficiul persoanelor cu sindrom Down. Ne propunem să organizăm o tabără pentru 12 adulți cu sindrom Down”, au transmis organizatorii evenimentului.

Acțiunea face parte din campania mondială LEAVE NO ONE BEHIND, inițiată de Down Syndrome Internațional.

Flash-mobul CETĂȚEAN CA TINE se organizează în diverse state europene, după un scenariu propus de European Down Syndrome Association. Mai multe informații puteți afla accesând: http://www.edsa.eu/wdsd-2019-leave-no-one-behind-romania/.

Articolul precedentIntersecțiile din Craiova, sufocate de cerșetori. A fost alertată și „Protecția Copilului”
Articolul următorO a doua groapă de gunoi în județ, soluție pentru marea problemă a deșeurilor din Dolj. Până se aprobă cererea, gunoaiele vor fi duse în Olt