Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a efectuat, sâmbătă după-amiază, un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

Ministrul a verificat modul în care sunt respectate noile măsuri dispuse prin Ordonanța Militară nr.7 din 4 aprilie.

Cu această ocazie, ministrul a constatat că traficul se desfășoară în limite normale, neînregistrându-se timpi mari de așteptare la intrarea în țară pentru traficul de mărfuri dinspre Bulgaria, informează Prefectura Dolj.

Șoferii care tranzitează teritoriul României nu mai completează declarații dacă utilizează coridoarele de tranzit, dar vor folosi un colant special.

„Am lua o decizie care ajută traficul internațional și limitează aglomerația de la frontiere. Pentru fluidizarea traficului în aceste puncte, conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează teritoriul României nu vor mai completa declarațiile epidemiologice la intrarea în țară dacă vor utiliza strict coridoarele de tranzit și punctele pentru trecerea frontierei de stat situate la capetele acestor coridoare, fiind interziasă abaterea de la acestea. Totodată, dacă tranzitarea teritoriului României se va face într-un timp de maximum 48 de ore staționând numai în parcări situate pe coridoarele de tranzit marcate în mod coresponzător de către Ministerul Transporturilor”, a spus, sâmbătă, Marcel Vela, într-o declarație de presă, de la sediul MAI.

Articolul precedentRaed Arafat preconizează că starea de urgență urmează să fie prelungită
Articolul următorCOVID-19: Sute de amenzi aplicate, în Dolj, pentru nerespectarea ordonanțelor militare