Doi cetăţeni, unul din Iran şi celălalt din Irak, au fost depistați luni dimineață în timp ce încercau să intre ilegal din Bulgaria în România, prin punctul de la Calafat, fără a efectua formalităţile de trecere a frontierei de stat. Aceștia voiau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliție de Frontieră, cei doi bărbați au ocolit tonetele de control în speranța că nu îi va observa nimeni și vor trece de vamă fără probleme.

„În data de 8 octombrie, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F Giurgiu au observat pe sensul de intrare în ţară, două persoane care au ocolit tonetele  de control si s-au deplasat pe jos spre gardul de protecţie al zonei de tranzit, încercând să  evite efectuarea controlului de frontieră. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia cele două persoane de sex masculin au fost interceptate şi conduse la sediul punctului de trecere pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni din Iran şi Irak, în vârstă de 31, respectiv 32 de ani care au încercat să intre ilegal în România. Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă deoarece nu au documente de călătorie.

Conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetăţeni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentCursuri de înot pentru copii la Water Park Craiova
Articolul următorMedicul scandalagiu de la Spitalul Craiova, amendat zilele trecute de poliţie, concediat