Suporterii echipei de fotbal „Universitatea Craiova” sprijină demersurile de conștientizare a riscurilor generate de obiectivele nucleare de la Kozlodui, galeria alb-albaștrilor afișând, luni seara, la partida din campionat împotriva Concordiei Chiajna, două bannere cu mesajele „Nu Kozlodui!” și „Kozloduy – A future Chernobyl” (Kozlodui – un viitor Cernobîl).

Lucian Săuleanu, președintele Acțiunii pentru Renașterea Craiovei (ARC), membru fondator al Platformei Civice anti Kozlodui, apreciază faptul că cei din galerie s-au implicat în susținerea campaniei de informare și conștientizare cu privire la pericolul reprezentat de reactoarele și de megadepozitul de deșeuri nucleare situat la 60 de kilometri de România.

„M-am bucurat când am fost contactat de către membrii galeriei și apreciez implicarea lor în problemele comunității din care fac parte. Avem toată admirația pentru acest gest de solidarizare și de susținere a campaniei noastre de informare și conștientizare a pericolului nuclear reprezentat de reactoarele îmbătrânite și de megadepozitul de deșeuri nucleare situate la numai 60 de kilometri de Craiova”, a declarat Lucian Săuleanu.

De la începutul acestui an, Platforma Civică anti Kozlodui constituită de câteva ONG-uri locale a demarat o amplă campanie de conștientizare cu privire la situl nuclear din Bulgaria, de la patru kilometri de granița cu România. În prezent, după ce plângerea transmisă de reprezentanții Platformei către finanțatorul depozitului pentru deșeuri nucleare, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a fost declarată eligibilă, este în curs o inițiativă de soluționare a problemelor care vizează stabilirea unui dialog între dezvoltatorul bulgar și societatea civilă craioveană.

Articolul precedentLocurile de joacă din Craiova, spațiu pentru consumatorii de semințe și pentru câini. Craiovenii, greu de responsabilizat
Articolul următorElevi din toată Oltenia, la Facultatea de Științe din Craiova. Proiecte inedite pentru viitorii studenți